Leer in 1 middag een hele mooie bandweeftechniek: dubbelweefsel (double weave). Met deze techniek maak je een band met een patroon dat aan de bovenkant en onderkant zichtbaar is. Voor deze workshop moet je al wat ervaring hebben met bandweven.
Er is een speciaal weefraam voor nodig, met een dubbele rij gaatjes in plaats van een enkele rij. Deze krijg je van ons in bruikleen. Uiteraard is er de mogelijkheid om een weefraam aan te schaffen.

Mocht je nog niet kunnen bandweven, kan je bij ons eerst de basiscursus bandweven volgen.

Doe jij ook mee?

Voor deze workshop gelden de algemene voorwaarden.

Datum:  - 25 maart 2018
              - 28 Oktober 2018
Duur:     13:00 - 15:30 (kan uitlopen)
Inloop:  
v.a. 12:30
Locatie:
Zoetermeer (adres via mail)

Beschikbare plekken: 5
Voor wie:
Iedereen die de basis van bandweven beheerst
Gast-docent:
Edda Japing


Prijs; € 27,50
(Incl. koffie, thee en versnapering)

Het is ook mogelijk om een double weaving bandweef-raam aan te schaffen.

Locatie:
We maken gebruik van een woonkamer in Zoetermeer. Adres volgt in de mail. Parkeren kan op de parkeerplaatsen in de wijk. (gratis)

Let op: We starten de workshop om 13:00 uur. Zorg dat je voor die tijd gegeten hebt. Lunch is niet inbegrepen, wel zullen er wat versnaperingen zijn.


''Ik heb een vraag!''
Als je een vraag hebt over deze workshop, kan je contact met ons opnemen via het contactformulier, of een mail sturen naar workshop@prehistoryalive.com. We zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

''Ik ben geïnteresseerd! Wat moet ik doen?''
Super leuk! Je kunt contact met ons opnemen via het workshop- contactformulier (klik op de button hiernaast) Je krijgt van ons een mail terug met de betalingsgegevens. Wanneer je betaling is ontvangen, is je inschrijving compleet.

Wat je krijgt


  • Gebruik van cursus materialen
  • Techniek van double weaving
  • Je geweven stukje mee naar huis
  • Koffie, thee en wat lekkers
  • Gezelligheid!

Wat neem je zelf mee


  • Je enthousiasme en glimlach 😀

Over Edda Japing


Weven was altijd al een grote interesse van Edda. Toen ze in 2006 bij Archeon kon werken, is ze gestart met de basis van bandweven. Hierna is ze dit steeds verder gaan uitbreiden via boeken en het internet, en volgde ze een workshop kaartweven. Ze is dol op ingewikkelde technieken en patronen. Naast weven is Edda zich gaan uitbreiden naar andere technieken met draadjes; zoals spinnen, sprang, naaldbinden en vingerlusvlechten.

De laatste tijd heeft ze zich vooral beziggehouden met het vinden van interessante bandweef technieken. Je kan natuurlijk met kaartweven allerlei ingewikkelde patronen maken, maar er zijn nog meer leuke technieken waardoor je met een (eventueel aangepast) weefraam hele mooie dingen kan maken. Zoals het dubbelweefsel pebble weave (stippeltjes-weefsel), Sámi bandweven en nog veel meer. Edda heeft thuis ook nog twee weefgetouwen staan, waarop ze experimenteert met verschillende technieken.

Na Archeon en ondertussen ook Naturalis verlaten te hebben, werkt ze momenteel bij het RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, waar ze zich bezig houdt met digitalisering.