Workshop ''Manden vlechten''


Heb je altijd al willen leren hoe je een mand moet vlechten van wilgentenen, of zoek je naar andere modellen om te maken? Dan zit je hier goed!

Tijdens deze dag- workshop maken we, om te beginnen, een eenvoudig mandje met ronde bodem. We vlechten met wilgentenen. Afhankelijk van je handigheid en snelheid kun je de mand hoger en wijder maken. Ook kan er een hengel of handvatten aan de mand gemaakt worden. Als je al ervaring hebt, kun je natuurlijk ook kiezen voor andere modellen manden. De middelste drie mandjes op de foto (links boven) zijn modellen die als eerste mandje moeten lukken.

Voor deze workshop gelden de algemene voorwaarden.

Datum:    Zondag 6 mei
Duur:      1 dag (start om 10:00)
Locatie: 
Woubrugge

Beschikbare plekken: 10
Voor wie: 
Beginners en gevorderden
Docent:    
Eva IJsveld

Prijs; € 83,-
(incl. lunch)

Locatie Woubrugge:

We mogen gebruik maken van een schattig huisje naast een grote boerderij. We zullen gaan vlechten in de tuin.

Parkeren kan op de parkeerplaats, zo'n 100 meter verderop. Verdere instructies zullen worden verstrekt in de informatie mail.

Wanneer je je aanmeldt, krijg je de adres gegevens doorgestuurd.


''Ik heb een vraag!''
Als je een vraag hebt over deze workshop, kan je contact met ons opnemen via het contactformulier, of een mail sturen naar workshop@prehistoryalive.com. We zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

''Ik ben geïnteresseerd! Wat moet ik doen?''
Super leuk! Je kunt contact met ons opnemen via het workshop- contactformulier (klik op de button hiernaast) Je krijgt van ons een mail terug met de betalingsgegevens. Wanneer je betaling is ontvangen, is je inschrijving compleet.

Wij hebben er ontzettend veel zin in! Jij ook?

Tot dan!

Wat je krijgt


  • Gebruik van gereedschappen en cursus materialen
  • Je zelfgemaakte mand mee naar huis
  • De kennis voor het maken van manden
  • Lunch inbegrepen
  • Gebruik van thee en koffie
  • EHBO kist aanwezig
  • Gezelligheid!

Over Eva IJsveld


Hallo, ik ben Eva Ijsveld. In de jaren` 90 leerde ik vlechten van Meneer van den Dool uit Boskoop. Hij was een fitte oude man die (tot hij 97 was) veel mandenwerk heeft gemaakt voor Archeon. Hij had een mandenmakerij evenals zijn vader, een echte ambachtsman.

Een specialist zou ik mezelf niet willen noemen maar ik heb inmiddels wel veel reconstructies van historisch mandenwerk in verschillende technieken en modellen gemaakt. Met mijn historische mandenmakerij ga ik naar markten en evenementen.  De mandenmakerij is maar een klein deel van wat ik doe als eigen bedrijf.

Ik ben gastdocent aan de Academie Theater en dans in Amsterdam, waar ik Textiel en Kostuumgeschiedenis doceer en ik ben beheerder van een educatieve collectie historisch textiel Hier geef ik ook les mee. Ook bij Parkvilla in Alphen aan de Rijn geef ik Textiel /Kostuumgeschiedenis en Kunstgeschiedenis als theoretische cursussen, en daarbij vele praktijk lessen in kunst en textiel aan uiteenlopende doelgroepen.

Voor musea, tentoonstellingen, particulieren of voor mezelf maak ik historische kostuums en dat vind ik eigenlijk het leukst. Mooie dingen maken die het liefst zo historisch correct mogelijk gereconstrueerd zijn.  Zo zie je bijvoorbeeld  in het plaatje rechts een  17e eeuwse dienstmeid; ze staat in Flehite, Amersfoort. Het mandje heb ik ook gemaakt natuurlijk.

Andere bijzaken zijn historische muziek en cultuurcoach voor Parkvilla bij BOOST (gemeente Alphen aan den Rijn). Dit alles voortkomend MTS mode en kleding, Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten , Textiele vormgeving in Amsterdam in de vorige eeuw en natuurlijk wat eigen inzet en nieuwsgierigheid.

 

copyright Vera Bos

Gallerij workshop 30 april 2017