Naaldbinden; De voorloper van het breien en haken!. Een techniek die onze voorouders goed onder de knie hadden voor het maken van handschoenen, tasjes, sokken, mutsen en nog veel meer. Tijdens deze workshop richten wij ons op de Oslo steek, welke oorspronkelijk door vikingen gebruikt werd, en zullen we gebruik maken van benen naalden en 100 % wol.

Doe jij ook mee?


Wat is het doel?

 • We richten ons op de Oslo steek, waarbij we een beginnetje zullen maken van een buideltje of een handschoen.
 • Je leert een begin te maken, vermeerderen, minderen, gaten maken, aanhechten van een ander stuk en eindigen
 • We maken gebruik van benen naalden en 100 % wol

Voor deze workshop gelden de algemene voorwaarden.

Datum:  25 november 2018
Duur:     13:00 - 16:00 (kan uitlopen)
Inloop:  
v.a. 12:30
Locatie:
Zoetermeer (adres via mail)

Beschikbare plekken: 7
Voor wie:
Iedereen
Docent:
Lucia Ros


Prijs; € 25,-
(Incl. koffie, thee en versnapering)

Er is de mogelijkheid om een benen naald aan te schaffen.

Locatie:
We maken gebruik van een woonkamer in Zoetermeer. Adres volgt in de mail. Parkeren kan op de parkeerplaatsen in de wijk. (gratis)

Let op: We starten de workshop om 13:00 uur. Zorg dat je voor die tijd gegeten hebt. Lunch is niet inbegrepen, wel zullen er wat versnaperingen zijn.


''Ik heb een vraag!''
Als je een vraag hebt over deze workshop, kan je contact met ons opnemen via het contactformulier, of een mail sturen naar workshop@prehistoryalive.com. We zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

''Ik ben geïnteresseerd! Wat moet ik doen?''
Super leuk! Je kunt contact met ons opnemen via het workshop- contactformulier (klik op de button hiernaast) Je krijgt van ons een mail terug met de betalingsgegevens. Wanneer je betaling is ontvangen, is je inschrijving compleet.


Wat je krijgt


 • Gebruik van cursus materialen
 • Je leert de basis van de Oslo steek
 • Je werkje mee naar huis
 • Kennis van verschillende technieken
 • Koffie, thee en wat lekkers
 • Kans om een benen naald aan te schaffen
 • Gezelligheid!

Wat neem je zelf mee


 • Je enthousiasme en glimlach 😀

Over Lucia Ros


Lucia Ros is een levendige, gedreven en gepassioneerde meid met een honger voor kennis en uitdagingen. Ze leert graag zo veel mogelijk over alles wat ze leuk vindt (en dat is... zo'n beetje alles wat er bestaat!) en ze vindt het heerlijk om samen te werken met mensen. Ook houdt ze van experimentele archeologie en maakt ze graag spullen voor zichzelf en anderen. Alles in prehistorische setting natuurlijk!

Prehistorische passie
Haar passie voor prehistorie heeft Lucia te danken aan haar vorige baan als Archeotolk en coördinator in historisch themapark Archeon. Haar liefde en passie voor archeologie, en met name prehistorie, is daardoor enorm gegroeid. Door dagelijks in prehistorische kleding te lopen, ambachten te beoefenen, te entertainen, rondleidingen geven en te coördineren, heeft zij een hoop kennis opgedaan. Omdat zij haar passie nog verder wilt ontwikkelen en de wereld wil laten zien wat prehistorie eigenlijk inhoudt, is ze tot de grondslag van PAW gekomen. Met haar vriendin Liza (die ze ontmoet heeft in Archeon) ontwikkelen ze PAW verder tot een geweldige leerschool!

Theater
Lucia heeft ook een achtergrond in de theaterwereld. Sinds 2003 heeft zij lessen gevolgd, opgetreden, lessen en workshops gegeven en geregisseerd. Naast haar liefde voor de prehistorie en het theater, houdt ze ook van vechten als gladiatrix; een vrouwelijke gladiator. (Romeinse tijd)

Ervaringen buiten de deur
Lucia heeft al veel parken in, en buiten Nederland bezocht om kennis op te doen. Sagnlandet Lejre (denmark) is een van haar meest favoriete plekken sinds ze daar in 2014 en 2015 geweest is samen met Liza. Het was een geweldige leer ervaring voor haar. Maar ook de staff exchange bij het Stone Age Centre in Albersdorf (2014) was van grote waarde.