Ontstaan van PAW

De grondslag van PAW is ontstaan door een idee van Lucia. Ze liep al een aantal jaar rond met het idee een prehistorische, levende geschiedenis groep op te willen richten. Naarmate de jaren vorderde, kwamen er steeds meer ideeën bij. Dit besprak ze vervolgens met Liza, die de potentie zag en dolgraag wilde meehelpen. Ze spraken met regelmaat over de verdere ontwikkeling.

Toen hun Amerikaanse vriend Douglas in november 2015 naar Nederland kwam, vertelden Liza en Lucia hem over de plannen. Zo zijn er nog meer ideeën tot stand gekomen en begonnen Lucia en Liza veelvoudig in de avonden bij elkaar te komen.

Al snel volgde de eerste naam; Prehistory Alive. Lucia wilde graag een naam die duidelijk en al omvattend zou zijn. Toen Liza erop wees dat de afkorting PA was, en daarmee uitgesproken als PAW, wisten we dat we Worldwide eraan toe moesten voegen; Prehistory Alive Worldwide.

Perfect, want diezelfde zomer hadden wij drieën een berenpoot afdruk op onze been laten tatoëeren; wat uiteraard verwijst naar PAW.

En zo kwam vervolgens ook het logo tot stand. Alles paste gewoon. Alles gebeurt om een reden!

Logo

Het logo, een berenpoot afdruk omvangen door de wereld, leek voor ons voor de hand liggend. Uiteraard door de benaming PAW (wat poot betekent) wisten we dat we onze met vuursteen getatoeëerde berenpoot als logo moesten gebruiken. En daar wij de wereld erbij willen betrekken, hebben we gekozen voor de boog die de wereld moet voorstellen!

Berenpoot?
Ja, waarom hebben wij eigenlijk de berenpoot laten tatoeëren, en staat deze nu centraal als logo? Dit verhaal begon in juli 2014, toen Liza en Lucia naar Denemarken reisden om de Athra Gathering in Lejre bij te wonen. Hier hebben ze Douglas ontmoet, en is er een hechte vriendschap ontstaan. Deze vriendschap wilden ze vastleggen. Ze zijn in juli 2015 opnieuw naar Denemarken gereisd om op dezelfde plek getatoeëerd te worden door meester tatoeëerder Eric Reime. Maar we werden niet zomaar getatoeëerd… we wilden dit met vuursteen laten doen!

Wat we precies wilden laten zetten, wisten we niet zo goed. Eerst was er het idee van een spiraal met 3 puntjes. Maar één dag voordat we getatoeëerd zouden worden, zijn we overgestapt op de berenpoot afdruk. De beer staat voor ons symbool voor de Athra gathering, mede dankzij onze Finse vriend Miika Vanhapiha.

Het uitgebreide verslag over vriendschap en tatoeëren kan je hieronder lezen. Onze vriend Douglas heeft dit artikel geschreven, welke gepubliceerd is in het laatste bulletin van Primitive Technology.

Ontwerper
Dit prachtige logo is ontworpen door grafisch kunstenaar en ontwerper Wouter Florusse. (www.wouterflorusse.com) Wij zijn hem erg dankbaar voor het vakwerk wat hij geleverd heeft!