1. 1
  2. 2
  3. 3


  1. 1
  2. 2
  3. 3


Douglas Meyer

Docent

Doug is geboren in Clarksville, Indiana en heeft een geweldige kindertijd gehad. Zijn ouders hadden een huisje bij een meer waar ze weekenden en zomers hebben gespendeerd om rond te struinen in de bossen. Zijn vroege interesse in Tarzan heeft hem laten dromen over Afrika en het buitenland. Met 6 jaar vond hij een pijlpunt en zijn liefde voor Native American technologie begon. Hij heeft honderden pijlpunten gevonden in zijn leven en dat heeft zijn interesse gewekt om een master te halen in Hostorie en Antropologie.

Leermeesters
Op een excursie, vanuit school, naar het Schiele Museum in Gastonia in 1991, kreeg hij een rondleiding van Steve Watts. Doug begon lessen te volgen in primitieve technologieën bij Steve en ze werden goede vrienden, tot Steve’s overlijden in 2016. Doug heeft ook lessen gevolgd bij meester vuursteen klopper Errett Callahan in 1998, en na 8 lessen werd hij Errett’s les assistent voor 6 jaar. Doug heeft o.a. tekeningen gemaakt voor Errett’s aankomende Deense Dolken boek welke beschikbaar komt in 2016. Doug bestudeerde ook het volgen van dierensporen en vuur maken bij Charles Worsham tot Charles met pensioen ging.

Kennis en ervaringen
Doug heeft lessen en demonstraties gegeven in 25 staten van Amerika en in Denemarken bij de Athra Gathering in Lejre. Naast zijn specialisatie in het maken van blaaspijpen, heeft hij zich ook verdiept in andere vaardigheden. Zo beleeft hij veel plezier aan het maken van replica’s van primitieve wapens en gereedschappen. Zijn replica’s zijn te vinden in musea door heel zuid-oost Amerika.

Zijn grootste liefde is primitieve technologie, maar daarnaast heeft hij zich ook vaardig gemaakt met bushcraft en survivallen. Hij heeft duizenden kilometers gewandeld door Amerika en geniet van de vrijheid, kennis en de vaardigheden om zo min mogelijk zwaar gerei mee te nemen. Doug heeft een talrijk aantal artikelen geschreven en is momenteel bezig met een boek over native American blaaspijpen.

  1. 1