1. 1
  2. 2






  1. 1






Liza van Rijn

Demonstrator / co-founder PAW

Liza is een energieke, veelzijdige en creatieve meid, geboren en getogen in Den Haag. Haar roots liggen bij het strand en de zee, waar ze lekker kan uitwaaien of op zoek naar mooie schelpen op het strand. Daar knutselt ze dan weer iets moois van. Ze houdt ervan om dingen uit te pluizen, en met haar creatieve geest kan ze alles maken wat ze maar wilt. Ze volgt momenteel ook zelfs een meubelmakers opleiding!

Prehistorische passie
Ze raakte geïnteresseerd in geschiedenis (met name prehistorie) op het middelbaar onderwijs, in de derde klas.
De cultuur maakte niet uit; van Egyptenaren tot papoea’s, alle volkeren hebben zo hun eigen gewoontes. Liza was hier al erg door gebiologeerd. Over de hele wereld zijn de technieken van deze mensen met elkaar te vergelijken.

Passie tot uiting
In 2012 is Liza begonnen met werken in historisch themapark Archeon. In plaats van de geschiedenis te lezen en leren, beleef je hier de geschiedenis. Liza loopt hier rond in kleding gemaakt van bont en leer, maakt vuur d.m.v. wrijving en maalt graan op een maalsteen. Maar ook koken in aardewerken potten of het villen van een haas; Liza vind dit alles geweldig om te doen. Ze heeft veel kennis opgedaan tijdens haar werkzaamheden in Archeon.

Van collega’s naar vrienden
Liza en Lucia hebben elkaar ontmoet op Archeon. Ze hebben samen vele reizen ondernomen naar o.a. Duitsland en Denemarken, om hun kennis uit te breiden. Zo hebben ze ook meegedaan aan prehistorisch re-enactment en sliepen ze in hutten. PAW is ook deels ontstaan door enkele van deze reizen.

Conferenties en uitwisselingen
Liza heeft evenals Lucia verscheidene conferenties mogen bijwonen. Haar eerste conferentie was in 2013 in het Steinzeitpark Dithmarchen; Albersdorf (Duitsland). Naderhand heeft ze samen met Lucia ook meegewerkt aan een uitwisselingsproject in dit park.

  1. 1