1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5


  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5


Lucia Ros

Founder / Managing Director

Lucia Ros is een levendige, gedreven en gepassioneerde meid met een honger voor kennis en uitdagingen. Ze leert graag zo veel mogelijk over alles wat ze leuk vindt (en dat is… zo’n beetje alles wat er bestaat!) en ze vindt het heerlijk om samen te werken met mensen. Ook houdt ze van experimentele archeologie en maakt ze graag spullen voor zichzelf en anderen. Alles in prehistorische setting natuurlijk!

Prehistorische passie
Haar passie voor prehistorie heeft Lucia te danken aan haar vorige baan als Archeotolk en coördinator in historisch themapark Archeon. Haar liefde en passie voor archeologie, en met name prehistorie, is daardoor enorm gegroeid. Door dagelijks in prehistorische kleding te lopen, ambachten te beoefenen, te entertainen, rondleidingen geven en te coördineren, heeft zij een hoop kennis opgedaan. Omdat zij haar passie nog verder wilt ontwikkelen en de wereld wil laten zien wat prehistorie eigenlijk inhoudt, is ze tot de grondslag van PAW gekomen. Met haar vriendin Liza (die ze ontmoet heeft in Archeon) ontwikkelen ze PAW verder tot een geweldige leerschool!

Theater
Lucia heeft ook een achtergrond in de theaterwereld. Sinds 2003 heeft zij lessen gevolgd, opgetreden, lessen en workshops gegeven en geregisseerd. Naast haar liefde voor de prehistorie en het theater, houdt ze ook van vechten als gladiatrix; een vrouwelijke gladiator. (Romeinse tijd)

Ervaringen buiten de deur
Lucia heeft al veel parken in, en buiten Nederland bezocht om kennis op te doen. Sagnlandet Lejre (denmark) is een van haar meest favoriete plekken sinds ze daar in 2014 en 2015 geweest is samen met Liza. Het was een geweldige leer ervaring voor haar. Maar ook de staff exchange bij het Stone Age Centre in Albersdorf (2014) was van grote waarde.

Conferenties
In 2012 heeft ze voor het eerst een conferentie bezocht. Het was een project van Exarc, genaamd Zeitgeist, en werd gehouden in Oerlinghausen (Duitsland). Sindsdien heeft ze verscheidene conferenties bijgewoond. O.a. Foteviken (Zweden), Albersdorf (Duitsland), EAC 9 in Dublin (Ierland) en Exarc meeting (Nederland)

  1. 1