Wat PAW doet

Wat doet PAW eigenlijk?


Omdat wij het zo leuk vinden om in de huid te kruipen van onze voorvaderen, én de kennis hiervan over willen brengen, hebben wij een hoop manieren bedacht om dit te doen!

1, 2 of meer personen boeken?
PAW is te boeken per persoon, per twee of zelfs met meer!

Levende geschiedenis


PAW vindt het heerlijk om de prehistorie uit te beelden. Of dit nou in een openlucht museum is, of in de binnenstad, wij creëren ons eigen kamp en laten mensen op deze wijze zien hoe we denken dat het leven in de prehistorie was. We nemen je mee terug in de tijd en laten je ervaren hoe het is om een eigen vuurtje te stoken, een dier te villen of kleren te maken. Wij richten ons voornamelijk op de midden steentijd, maar zijn ook beschikbaar voor de andere tijdsperiodes.

Wanneer wij een kamp hebben opgebouwd, demonstreren we en vertellen we over de tijdsperiode die we op dat moment vertolken.

Workshops


In een paar uur leren hoe je vuur moet maken, wol spinnen of misschien een net te breien?
Dat kan, want PAW organiseert geregeld workshops! De duur varieert van een uur tot zelfs hele weekenden. Vaak zullen deze workshops verbonden zijn aan een thema.

We geven de workshops zelf, maar soms vragen we ook gastsprekers.

Het is ook mogelijk om workshops aan te vragen!

PAW op school


Hoe leuk is het om een prehistoriër in de klas te hebben? Geweldig toch! PAW komt naar de klas om daar te vertellen (en uiteraard ook het e.e.a. laten zien) over de prehistorie in Nederland.

Gemiddeld duren de lessen een uur, waarbij PAW de hele prehistorie behandelt.
Er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden; we kunnen workshops geven, of zelfs wekelijkse lessen verzorgen.

PAW is per persoon te boeken!

Films en series


Wanneer er een documentaire gemaakt wordt over de prehistorie, heb je natuurlijk ook mensen nodig die hier wat kunnen vertolken!

PAW staat open voor figuratie, maar ook voor het geven van advies of het uitlenen van materialen.

Preo Shop


Naast bovenstaande mogelijkheden, zijn wij ook bezig met het ontwikkelen van een webshop; Prehistoric Touch. In de toekomst kan je bij daar een uitgebreid assortiment vinden van replica's, materiaal voor prehistorisch re-enactment/levende geschiedenis en kunstvoorwerpen met prehistorische tint. .

Prehistoric Touch zal op evenementen komen te staan. En wanneer PAW ergens heen gaat, zullen er ook enkele voorwerpen ter verkoop worden aangeboden.