OER weekend

OER weekend

Levende prehistorie


3 keer per jaar organiseert het hunebedcentrum in Borger het OER weekend, en PAW draagt daar natuurlijk haar steentje aan bij!

In samenwerking met vrijwilligers vanuit het hele land, creëren wij een grote bedrijvigheid in- en rond de huizen op het park en komt de prehistorie écht tot leven!

Er is genoeg te zien en te doen; van activiteiten voor kinderen, tot workshops voor volwassenen en demonstraties van ambachten.

In 2019 worden de oerweekenden gehouden op:
19 t/m 22 april
20 & 21 juli
19 & 20 oktober

Beknopte info


Datum:   10 t/m 21 apr / 20,21 juli / 19,20 okt
Waar:     Hunebedcentrum Borger, Drenthe
Tickets: Volwassenen:               12,50
Kinderen tot 11 jaar:      6,50

Website Hunebedcentrum

Activiteiten


Er zullen verscheidene ambachten te zien zijn, maar ook activiteiten waar JIJ zelf aan mee kan doen!

Welke activiteiten dat allemaal zullen zijn, houden we nog even geheim. Maar je kunt er zeker van zijn dat er genoeg te doen is voor jong én oud!

Workshops


Ook vinden er tijdens dit weekend workshops plaats voor volwassenen, welke zich enkele weken van tevoren kunnen inschrijven via onze contactpagina.

Als bezoeker kan je deze workshops van een gepaste afstand bekijken tijdens het weekend!

Vuursteen bewerking


Vuursteen wordt al honderduizenden jaren gebruikt om gereedschap van te maken. Tijdens deze 2 daagse workshop leer je verschillende technieken die onze voorouders zo goed onder de knie hebben gekregen.

Vishuid looien


Ooit willen leren hoe je een vishuid tot leer kan maken? Tijdens deze dagworkshop ga je aan de slag met zalmhuiden. Je zult zien dat je een paar prachtige stukjes leer mee naar huis neemt