‘Vingerlus vlechten”

 

Wij zijn zeer trots om jou onze nieuwe workshop te mogen aankondigen: Vingerlusvlechten!!

Vingerlusvlechten is een oude techniek om stevige en decoratieve veters en koordjes te maken.  Deze techniek werd in Europa veel gebruikt vanaf de middeleeuwen, maar sinds kort zijn ook een paar voorbeelden uit de IJzertijd bekend.

Het vlechten gebeurt met lange lussen; deze zijn aan één kant samen vastgebonden en de uiteinden worden om de vingers heen geplaatst. Hiermee kunnen allerlei patronen gevlochten worden.

Doe jij ook mee?

Voor deze workshop gelden de algemene voorwaarden.

Datum:  - 14 juni 2020
Duur:    13:00 - 16:00 (kan uitlopen)
Inloop: 
v.a. 12:30
Locatie:
Zoetermeer (adres via mail)

Beschikbare plekken: VOL
Voor wie:
Iedereen
Docent:   
Edda Japing


Prijs; € 32,50
(Incl. materiaal, koffie, thee en versnapering)

 Locatie:
We maken gebruik van een woonkamer in Zoetermeer. Adres volgt in de mail. Parkeren kan op de parkeerplaatsen in de wijk. (gratis)

Let op: We starten de workshop om 13:00 uur. Zorg dat je voor die tijd gegeten hebt. Lunch is niet inbegrepen, wel zullen er wat versnaperingen zijn.


''Ik heb een vraag!''
Als je een vraag hebt over deze workshop, kan je contact met ons opnemen via het contactformulier, of een mail sturen naar workshop@prehistoryalive.com. We zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

''Ik ben geïnteresseerd! Wat moet ik doen?''
Super leuk! Je kunt contact met ons opnemen via het workshop- contactformulier (klik op de button hiernaast) Je krijgt van ons een mail terug met de betalingsgegevens. Wanneer je betaling is ontvangen, is je inschrijving compleet.

 

 

Wat je krijgt


  • Gebruik van gereedschappen en cursus materialen
  • Je leert hoe te vlechten
  • Je leert een stuk af te werken
  • Je neemt je werkje mee naar huis
  • Koffie, thee en versnapering

Wat neem je zelf mee


  • Je enthousiasme en glimlach

Over Edda Japing


Weven was altijd al een grote interesse van Edda. Toen ze in 2006 bij Archeon kon werken, is ze gestart met de basis van bandweven. Hierna is ze dit steeds verder gaan uitbreiden via boeken en het internet, en volgde ze een workshop kaartweven. Ze is dol op ingewikkelde technieken en patronen. Naast weven is Edda zich gaan uitbreiden naar andere technieken met draadjes; zoals spinnen, sprang, naaldbinden en vingerlusvlechten.

De laatste tijd heeft ze zich vooral beziggehouden met het vinden van interessante bandweef technieken. Je kan natuurlijk met kaartweven allerlei ingewikkelde patronen maken, maar er zijn nog meer leuke technieken waardoor je met een (eventueel aangepast) weefraam hele mooie dingen kan maken. Zoals het dubbelweefsel pebble weave (stippeltjes-weefsel), Sámi bandweven en nog veel meer. Edda heeft thuis ook nog twee weefgetouwen staan, waarop ze experimenteert met verschillende technieken.

Na Archeon en ondertussen ook Naturalis verlaten te hebben, werkt ze momenteel bij het RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, waar ze zich bezig houdt met digitalisering.