Festivals

Je kunt PAW elk jaar op verschillende festivals vinden. Het leuke is dat er steeds verschillende levende geschiedenis interpreteurs mee gaan, dus het is zeker niet saai!

Wij bouwen ons steentijd of ijzertijd kampement op voor een weekend lang vertier, waarbij we verschillende ambachten uitvoeren, activiteiten verzorgen en symbolische aandenkens verkopen.

Elk jaar zijn wij o.a. te vinden op:

Keltfest
Historisch festijn Doorn
OERtijd Markt Borger
Historisch Zoetermeer   

Daarnaast organiseert PAW ook samen met hunebedcentrum Borger het OER weekend!

22217690_517985478543036_560350439_o

NIEUW

PAW heeft twee nieuwe projecten die op festivals geïntroduceerd worden:

  • Handmade History
  • Tribe of the Ancestors
20190630_164921

Tribe of the Ancestors

TotA is een initiatief van Kayleigh Smith (De Wilde Ondernemer) en Lucia Ros (Prehistory Alive Worldwide), en zal zich in de toekomst op meerdere festivals gaan neerstrijken.

Door onze verbinding met de natuur en onze innerlijke oermens werd onze interesse voor levende geschiedenis gewekt. Inmiddels hebben we jarenlange ervaring in het (be)leven van de prehistorie.

Wanneer we in de huid kruipen van onze steentijd-voorouders, komt er een instinctieve rust over ons heen. De herrie en drukte van het moderne leven valt weg, wanneer we het leven eren zoals onze voorouders dat deden.

Het vuur knappert en verlicht de gezichten van onze stamgenoten. Een lichte bries doet de boomtakken ruisen. Vogels en kleine diertjes zijn te horen om ons heen. We gebruiken de voorwerpen die we met liefde en toewijding zelf gemaakt hebben.

De balans van de natuur, waar wij zelf onderdeel van zijn, is in elke vezel te voelen.

We delen deze ervaring graag met jou, zodat ook jij de verbinding met je voorouders (weer) kunt wakker maken.

Je kunt ons volgen op: 

https://www.facebook.com/Tribe-of-the-Ancestors

71402676_10215426313400169_211355374995898368_o

Handmade History

PAW leeft al jaren verschillende prehistorische tijden na op festivals en evenementen. Door onze kennis en ervaring, wekken wij de prehistorie tot leven en brengen we jou oog in oog met onze voorouders. Nu willen we jou echter ook op een andere wijze een kijkje laten nemen in het verleden….

Onze voorouders waren enorm gedreven en creatief om te (over)leven, en maakten daarmee prachtige en bruikbare gebruiksvoorwerpen. Met PAW’s ”Handmade History” brengen wij jou terug in de tijd door middel van demonstraties en verkoop van handgemaakte items met een prehistorische tint; gemaakt door gespecialiseerde ambachtslieden van over de hele wereld. Op deze manier hopen wij jou meer inzicht te geven in de pracht van handwerk en onze prehistorische voorouders.

Je bent van harte welkom!