Momenteel staan er helaas geen workshops gepland, en is het nog onduidelijk of we dit jaar workshops zullen organiseren. 

Excuses voor het ongemak.

Workshop Manden vlechten

Hoe doe je dat nou eigenlijk, zo’n mooie mand vlechten? Vlecht je met dubbele of enkele takken? En hoe zit die bodem nou in elkaar?

Dat ga je allemaal leren tijdens deze boeiende workshop, onder leiding van de manden vlecht- expert Eva IJsveld! 

Tijdens deze dag- workshop maken we, om te beginnen, een eenvoudig mandje met ronde bodem. We vlechten met wilgentenen. Afhankelijk van je handigheid en snelheid kun je de mand hoger en wijder maken. Ook kan er een hengel of handvatten aan de mand gemaakt worden. Als je al ervaring hebt, kun je natuurlijk ook kiezen voor andere modellen manden. 

Wat ga je leren?

  • Hoe je een bodem maakt
  • Welke diktes wilgentenen handig zijn te gebruiken
  • Hoe een kimrand gemaakt wordt
  • Welke vlechttechnieken er zijn
  • Hoe je je mand afwerkt

Deze workshop vergt kracht van je handen en armen. 

 
Voor deze workshop gelden de 
algemene voorwaarden.

Wat krijg je?

  • Gebruik van gereedschappen en cursus materialen
  • Gebruik van wilgentenen
  • Je gevlochten mand mee naar huis
  • Een fijne workshop- dag in een prehistorisch park
  • Lunch
  • Gebruik van thee en koffie
  • EHBO kist aanwezig

Wat neem je zelf mee?

  • Je enthousiasme en glimlach
  • Notitieboekje (optioneel)
  • Camera (optioneel)
 
 

”Ik heb een vraag!’
Als je een vraag hebt over deze workshop, kan je contact met ons opnemen via het contactformulier, of een mail sturen naar workshop@prehistoryalive.com. We zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

”Ik ben geïnteresseerd! Wat moet ik doen?”
Super leuk! Je kunt contact met ons opnemen via het workshop- contactformulier (klik op de button hierboven) Je krijgt van ons een mail terug met de betalingsgegevens. Wanneer je betaling is ontvangen, is je inschrijving compleet.

manden allerlei folder flierefluiter

Datum:        Onbekend
Duur:           10:00 – 17:00
Aankomst: 
Tussen 9:30 en 9:45
                  
Locatie:      
Hunebedcentrum Borger

Plekken:      10  (minimaal 5)
Voor wie:   
Iedereen (v.a. 16 jaar)
Docent:     
Eva IJsveld

Prijs;     € 110,-

(Incl. Lunch en materiaal)

Locatie Hunebedcentrum Borger

Onze locatie is bij het hunebedcentrum in Borger (Drenthe). 

Deze workshop is onderdeel van het OER weekend welke bij het museum wordt gehouden. Wij zorgen voor een aparte ruimte in de open lucht. Bezoekers kunnen zien wat jullie doen, maar zullen niet te dichtbij kunnen komen.

Parkeren kan op de parkeerplaats. Deze is gratis.

Over Eva IJsveld


Hallo, ik ben Eva IJsveld. In de jaren` 90 leerde ik vlechten van Meneer van den Dool uit Boskoop. Hij was een fitte oude man die (tot hij 97 was) veel mandenwerk heeft gemaakt voor Archeon. Hij had een mandenmakerij evenals zijn vader, een echte ambachtsman.

Een specialist zou ik mezelf niet willen noemen maar ik heb inmiddels wel veel reconstructies van historisch mandenwerk in verschillende technieken en modellen gemaakt. Met mijn historische mandenmakerij ga ik naar markten en evenementen.  De mandenmakerij is maar een klein deel van wat ik doe als eigen bedrijf.

Ik ben gastdocent aan de Academie Theater en dans in Amsterdam, waar ik Textiel en Kostuumgeschiedenis doceer en ik ben beheerder van een educatieve collectie historisch textiel Hier geef ik ook les mee. Ook bij Parkvilla in Alphen aan de Rijn geef ik Textiel /Kostuumgeschiedenis en Kunstgeschiedenis als theoretische cursussen, en daarbij vele praktijk lessen in kunst en textiel aan uiteenlopende doelgroepen.

Voor musea, tentoonstellingen, particulieren of voor mezelf maak ik historische kostuums en dat vind ik eigenlijk het leukst. Mooie dingen maken die het liefst zo historisch correct mogelijk gereconstrueerd zijn.  Zo zie je bijvoorbeeld  in het plaatje rechts een  17e eeuwse dienstmeid; ze staat in Flehite, Amersfoort. Het mandje heb ik ook gemaakt natuurlijk.

Andere bijzaken zijn historische muziek en cultuurcoach voor Parkvilla bij BOOST (gemeente Alphen aan den Rijn). Dit alles voortkomend MTS mode en kleding, Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten , Textiele vormgeving in Amsterdam in de vorige eeuw en natuurlijk wat eigen inzet en nieuwsgierigheid.