‘Sprang, gevorderd”

Workshop Sprang, gevorderd

Op deze middagworkshop ga je zelf aan de slag met de gevorderde technieken van sprangen. Sprang is een oeroude vorm van vlechten, welke al dateert vanuit de steentijd. Met deze techniek kan van alles gemaakt worden; mutsen, banden, buidels en zelfs truien.

Tijdens de workshop behandelen we verschillende technieken voor gevorderde sprangers, waaronder variaties tussen S en Z sprang (schuine lijnen en ruitpatronen) en gaatjes maken.

Basis kennis sprang is vereist.

 

Doe jij ook mee?

Wat ga je leren?

 • Kennis over de mogelijkheden met sprang
 • Je leert schuine lijntjes maken
 • Je leert diamant motieven maken
 • Je leert gaatjes te maken
 • Je krijgt je werkje mee naar huis

Voor deze workshop gelden de algemene voorwaarden.

Wat krijg je?

 • Gebruik van gereedschappen en cursus materialen
 • Les van een gespecialiseerde docent
 • Kennis van gevorderde technieken
 • Je bewerkte stukken mee naar huis
 • Gebruik van thee en koffie
 • EHBO kist aanwezig
 • Toilet aanwezig

Wat neem je zelf mee?

 • Je enthousiasme en glimlach 😀
 
 
 
 
 
 
 

”Ik heb een vraag!’
Als je een vraag hebt over deze workshop, kan je contact met ons opnemen via het contactformulier, of een mail sturen naar workshop@prehistoryalive.com. We zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

”Ik ben geïnteresseerd! Wat moet ik doen?”
Super leuk! Je kunt contact met ons opnemen via het blauwe workshop- contactformulier (klik op de button hierboven) Je krijgt van ons een mail terug met de betalingsgegevens. Wanneer je betaling is ontvangen, is je inschrijving compleet.

20190125_131942

Datum:       Onbekend
Duur:          13 – 16:00 (kan uitlopen)    Inloop:        v.a. 12:30           
Locatie:      Zoetermeer (adres volgt)

Plekken:      5
Voor wie:    Personen met
                    basiskennis sprang
Docent:      Edda Japing

Prijs; € 32,50
(Incl. koffie, thee en versnapering)

Let op: We starten de workshop om 13:00 uur. Zorg dat je voor die tijd gegeten hebt. Lunch is niet inbegrepen, wel zullen er wat versnaperingen zijn.

Locatie Zoetermeer

We maken gebruik van een woonkamer in Zoetermeer.

Adres volgt in de mail.

Parkeren kan op de parkeerplaatsen in de wijk. (gratis)

Over Edda Japing

Weven was altijd al een grote interesse van Edda. Toen ze in 2006 bij Archeon kon werken, is ze gestart met de basis van bandweven. Hierna is ze dit steeds verder gaan uitbreiden via boeken en het internet, en volgde ze een workshop kaartweven. Ze is dol op ingewikkelde technieken en patronen. Naast weven is Edda zich gaan uitbreiden naar andere technieken met draadjes; zoals spinnen, sprang, naaldbinden en vingerlusvlechten.

De laatste tijd heeft ze zich vooral beziggehouden met het vinden van interessante bandweef technieken. Je kan natuurlijk met kaartweven allerlei ingewikkelde patronen maken, maar er zijn nog meer leuke technieken waardoor je met een (eventueel aangepast) weefraam hele mooie dingen kan maken. Zoals het dubbelweefsel pebble weave (stippeltjes-weefsel), Sámi bandweven en nog veel meer. Edda heeft thuis ook nog twee weefgetouwen staan, waarop ze experimenteert met verschillende technieken.

Na Archeon en ondertussen ook Naturalis verlaten te hebben, werkt ze momenteel bij het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, waar ze zich bezig houdt met digitalisering.